Nieuws

Optredens op 18 maart & 21 mei – entree vrij

Op zondag 18 maart 2018 spelen we een promotie-voorstelling in Sterksel. Op deze middag filmen we het optreden voor het maken van een nieuw promotie-filmpje met live-muziek, voor publiek. De zaal is open van 14:30 uur.

Info: zie affiche en www.debroeders.com

Ook spelen wij op 21 mei op de Dag van het Kasteel op Kasteel Heeze. Op deze dag is het kasteel vrij toegankelijk en zullen wij tussen 11 en 16 uur muziek maken op het 2e binnenplein. Zie www.kasteelheeze.nl

Project “Kloostervelden” september 2017 – januari 2018

Op 14 september speelden The Moonlight Heroes bij de opening van de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel. In de voorbereiding was gevraagd of wij het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld konden spelen. Natuurlijk wilden we dat doen. Echter, toen Wendy eind augustus een rondleiding kreeg op Kloostervelden, vond ze dat de oude tekst niet paste bij de nieuwe dorpswijk. Daarom daagde zij zichzelf uit om een nieuwe tekst voor het lied te schrijven.

Natuurlijk werd dit uitgevoerd tijdens de feestelijke opening in de kapel van Kloostervelden in september. Nadien kwamen er veel positieve reacties op en al snel rees het plan om het lied te registreren in de studio. Van november tot januari werkten The Moonlight Heroes aan de opname. Fried schreef een nieuw arrangement voor het lied. Dit werd gedeeltelijk opgenomen in onze thuisstudio in Sterksel, en gedeeltelijk bij DJC recordings in Den Bosch.

In januari 2018 heeft Hilke Huysinga het lied namens Kloostervelden in ontvangst genomen. Ze heeft veel ideeën voor het gebruiken van het lied. Hier zullen we later dit jaar vast nog meer van horen.

Dag van de Aarde

“Aarde” heb ik geschreven omdat ik in maart in het tijdschrift ZOZ van Omslag – werkplaats voor duurzame ontwikkeling – een oproep las aan liedschrijvers om een Lied van de Aarde te schrijven. Dus niet voor of over de aarde.
Omdat het een lied van de Aarde moest zijn, daagde het me uit om te proberen Aarde een stem te geven, Aarde te laten zingen en een verhaal te laten vertellen over haar bestaan. Dat was mijn uitgangspunt bij het verzinnen.
Morgen wordt bij Omslag de Dag van de Aarde gevierd. Helaas kan ik er niet bij zijn, maar mijn lied zal er wel worden gepresenteerd. – Wendy Lina

Voorstelling in ’t Strogebouwtje

Een heel bijzondere locatie, het Houwtje Touwtje Strogebouwtje. Gebouwd door onze vriend en collegamuzikant Erik VandenBerge. Een unieke akoestiek; het stro en de ronde vorm maakt dat je alle afzonderlijke stemmen in de muziek heel goed kunt horen. Helaas is dit op de registratie niet zo mooi te horen als live, maar het geeft toch een aardig beeld. Samen met dichter Charles Coster, gaven we een voorstelling met louter eigen werk en spontane anekdotes.

optreden 10 september

Een leuke herinnering aan een bijzonder feest, met dit speciaal voor ons ontworpen en gebouwde podium. Een middag waarin een gat in de tijd werd overbrugd door de muziek die we nu speelden voor de mensen.
Voor mij een weerzien met allemaal oude bekenden. En voor The Moonlight Heroes een fijne gelegenheid om de veelzijdigheid van het bandje in 1 middag te laten horen; oude jazz-liedjes, nederlandstalig (kleinkunst), mediterraans repertoire en eigen werk.   -Wendy

10 september

Nieuw liedje

Op een repetitiedag van The Moonlight Heroes loopt alles op prettig-chaotische wijze door elkaar. We zijn absoluut niet bezig met plan of resultaat, maar volgen met z’n allen precies wat zich in het moment aandient. Op het eind van zo’n dag blijkt dan pas hoe enorm veel er gebeurd is.

Deze dag heeft Wendy de tekst van haar nieuwe liedje net klaar als Makko alweer voor de deur staat. Bij de koffie buiten in de zon laat ze het ons horen en aan de keukentafel krijgen alle akkoorden hun plek. Fried verkent de muziek en Makko maakt een filmpje op z’n telefoontje.

Schermafbeelding 2015-06-14 om 04.00.44

Na een voedzaam bakje salade met couscous werken we verder in de studio. Het liedje krijgt steeds meer vorm en kleur, en na een paar keer spelen nemen we het op. We zijn er alle drie even stil van; dat er ineens een liedje is wat er nog niet was. Of wie weet was het al ergens en heeft Wendy het ontdekt.

plaatjes in mijn hoofd

 

Try-out

voorstelling 12 aprilOp 12 april voor het eerst eigen werk voor publiek. Het bevestigde ons sterke vermoeden dat de mensen het zouden waarderen.

Enkele reacties:

“Leuke combinatie van oude liedjes en nieuw werk”
“boeiende verhalen over de ontwikkeling van songwriting””mooi en kundig spel”
“stem klinkt alsof het helemaal geen moeite kost om te zingen”
“de eigen liedjes hebben mooie melodieën met aparte ritme’s”
“mooie beelden in de liedjes”
“allercharmantst” (dat laatste sloeg op Wendy’s jurk)

Een levendig begin van een levendige muziektheatervoorstelling die steeds verder groeit en bloeit.

Foto’s maken

Goeie muzikanten zijn èn goeie liedjes hebben,
daarmee ben je er nog niet. Minstens zo belangrijk is: foto’s maken.
Tijd dus voor een een fotoshoot.

Erg belangrijk hierbij is: het upgraden van het dagelijkse kloffie.
Hieronder is te zien wat dat oplevert.

En dan de pose, waar kies je voor ?

Met de mimiek kan het soms wat tegenzitten.

IMG_7144 kopie

Maar uiteindelijk is hij er dan:  Onze nieuwe bandfoto

6994 silhoutte moon1

Blog

Sinds de afgelopen winter zitten wij (Wendy, Fried en Makko) in een enorme stroom van creatie. Iedere week is er wel weer een nieuw liedje, spontane bewerking, nieuw inzicht,  pan linzensoep of verrassende opname. We hebben het zo goed met z’n drieën en er gebeuren zo’n bijzondere dingen dat we graag meer mensen laten delen in ons muzikantenbestaan. Het zal waarschijnlijk een gezellig doormekaarheen-blog worden van nieuws, verhalen en belevenissen die samen het verhaal vertellen van ons leven buiten het podium.