Project “Kloostervelden” september 2017 – januari 2018

Op 14 september speelden The Moonlight Heroes bij de opening van de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel. In de voorbereiding was gevraagd of wij het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld konden spelen. Natuurlijk wilden we dat doen. Echter, toen Wendy eind augustus een rondleiding kreeg op Kloostervelden, vond ze dat de oude tekst niet paste bij de nieuwe dorpswijk. Daarom daagde zij zichzelf uit om een nieuwe tekst voor het lied te schrijven.

Natuurlijk werd dit uitgevoerd tijdens de feestelijke opening in de kapel van Kloostervelden in september. Nadien kwamen er veel positieve reacties op en al snel rees het plan om het lied te registreren in de studio. Van november tot januari werkten The Moonlight Heroes aan de opname. Fried schreef een nieuw arrangement voor het lied. Dit werd gedeeltelijk opgenomen in onze thuisstudio in Sterksel, en gedeeltelijk bij DJC recordings in Den Bosch.

In januari 2018 heeft Hilke Huysinga het lied namens Kloostervelden in ontvangst genomen. Ze heeft veel ideeën voor het gebruiken van het lied. Hier zullen we later dit jaar vast nog meer van horen.

About the author: moonlightheroes